tiistai 3. joulukuuta 2019

Kuvausjärjestely | A S I A K A S | Kukka Fiori


Suureksi ilokseni olen saanut työstää viimeisen parin viikon ajan saanut tuottaa kuvia kahdelle upealle asiakkaalle, joista ensimmäinen on Turun kauppakeskus Hansassa sijaitseva Kukka Fiori. Fiori on ollut Turun keskeisin kukkakauppa jo pian 15 vuotta ja heidän trendikäs, tyylikäs ja omaleimainen otteensa erottuu edukseen.


Asiakashankinta

Otin Fioriin yhteyttä ja esittelin heille alustavan vision siitä, millaisia kuvausjärjestelykuvia voisin heille toteuttaa ja mikä mielestäni voisi tuottaa arvoa heidän brändilleen. Fiorilla itsellään on mahtavia tuotekuvia heidän somefeedeissään ja verkkosivuilla, ja erilaisia yhteistyöprojekteja valokuvaajien kanssa (esimerkiksi hääteemalla), ja niinpä halusin heille tarjota kuvia, joissa tuotteet esitellään fiilis edellä ja joissa tuotetaan tarvetta.

Fiorin Janni innostui heti, ja sovimmekin tapaamisen vielä samalle viikolle. Tutustuin ennen tapaamista vielä Fiorin tyyliin ja heidän markkinointiinsa, ja tutkin millä tavoin Fiori myös saadaan erottautumaan kilpailijoistaan. Loin tapaamista varten Canvalla presentaation, joka tuki visioni esittelemistä asiakkaalle.

Palaverissa

Alkupalaverissa esittelin oman visioni ja haastattelin asiakasta heidän brändityylistään, kohderyhmästään ja tarpeistaan. Asiakas innostui visiostani: ajatuksenani oli tuottaa kuvia, joissa on vahva sisustuksellinen ja inspiraatiolähtöinen näkökulma. Päädyimme yhdessä kahteen eri päälinjaan: fiiliskuviin, joissa teemana kattaukset ja sisustushenkisiin inspiraatiokuviin, joita jatkossa käytettäisiin somessa mm. kukkien ja kasvien konkreettiseen esittelyyn. Tällaiset kuvat erottuvat kilpailijoiden materiaalista voimakkaasti ja tuottavat tarvetta, mieleenpainuvuutta ja erottuvuutta.

Asiakkaalla oli myös uutuustuote, Invase, jota käytetään Aalto-vaasin sisällä helpottamaan kukkien asettelua, ja tälle haluttiin kuvissa näkyvyyttä.Luonnokset ja kuvaussuunnitelma

Piirsin asiakkaalle luonnokset, tein kuvaussuunnitelman ja ryhdyin hankkimaan tarvittavaa kuvausrekvisiittaa ja suunnittelemaan lokaatiota. Luonnosteltu "Tuolit"-kuvasarja jäi lopulta toteuttamatta, sillä kuvauslainojen hankinta osoittautui yllättävän haastavaksi ilman pressipassia.


Kuvaaminen

Ensimmäisenä kuvauspäivänä lähdin toteuttamaan kattauskuvia. Kuvasarjaan loin kolme erillistä teemaa: jouluisen kattauksen, ystävänpäiväkattauksen ja arkisen aamiaiskattauksen. Taannoin julkaisemassani postauksessa esillä jouluisten kattauskuvien prosessin kuvaus.

Seuraavana kuvauspäivänä pääsin kanavoimaan myös sisäistä floristiani kuvatessani inspiraatiokuvia: sidoin itse kuvia varten joulukranssin ja kuivakukkalaitteen ja sommittelin kukka-asetelman paperikassiin. Tässä postauksessa lisää prosessin kuvauksesta ja kukkeista kulisseista.

Asiakas ilmaisi alkupalaverissamme kokevansa vaikeaksi ja aikaa vieväksi tekstien tuottamisen sosiaalisen median kanaviin, joten tarjouduin auttamaan myös tässä. Suunnittelinkin kuvatekstit hashtageineen kaikkiin inspiraatiokuviin ja toimitin ne asiakkaalle kuvien luovutuksen yhteydessä. Loin asiakkaalle brändihashtagin #ihanampiarki, alleviivaamaan tarpeen tuntua.


Valmiita kuvia pääset katsomaan Mira Ahola DSGN -blogista, postauksista Kukkainspiraatiota, Kasvien tarina, Jouluinen kattaus, Aamiainen ja Ystävänpäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti