maanantai 2. joulukuuta 2019

Kuvausjärjestely | P R O S E S S I | Olaplex


ISO 100 | 28mm | f3,2 | 0,4sec

Tässä postauksessa jatketaan Olaplex-tuotesarjan kuvausjärjestelyjä. Postasin aiemmin samaisten tuotteiden ensimmäisen, flat lay -kuvasarjan prosessista, jossa halusin tuottaa yksittäisten tuotteiden inspiroivia esittelykuvia.

Inspiraatio ja moodboard

Tässä kuvasarjassa inspiraationa oli hoitavien ja hemmottelevien Olaplex-tuotteiden esittely osana modernia arjen luksusta. Kaikkien kuvasarjojen kantava idea, luonnollisten elementtien yhdistäminen synteettisyyteen tuotiin mukaan myös tähän sarjaa sommitelmaan valituilla orgaanisilla materiaaleilla. Mielikuvana lokaatiosta moderni, raikas, kotikylpyhuone.

Pinterest-benchmarkkauksen johtopäätöksiä:

  • Still life -estetiikkaa: mielikuva jonkun kylpyhuoneesta, sommitelma kuitenkin kohtuullisen staattinen, mutta haetaan liikettä ja "elämää" esimerkiksi rypistetyllä pellavakankaalla, peilin heijastuksella tms.
  • Taustaksi modernia, suurta, kiiltävää laattaa: mielikuva kylpyhuoneesta
  • Minimalismi
  • Orgaanisia materiaaleja sommitelmaan: pellavaa, kiveä, pehmeitä heiniä
  • Peili ja sen heijastumat

Kuvaustekniset seikat

Objektiiviksi valitsin 28mm objektiivin ja pyöröpolarisaatiosuotimen tuotepakkausten kiiltojen hallitsemiseksi.

Valaistuksena ainoastaan luonnonvalo, jotta väreistä ja valosta saatiin mahdollisimman orgaaninen. Tarkoitus oli testata sekä kuvissa näkyvää, kuvan taka-alan yläosasta suuntautuvaa valoa että voimakasta sivuvaloa, mutta ensimmäinen loi niin upean kuullon tuotteisiin ja sommitelmassa käytettyihin heiniin, että testailut jätettiin siltä istumalta toiseen kertaan.

Kuviin valitsin kohtalaisen kapean syväterävyysalueen aukon arvolla f3,2: halusin taustasta mahdollisimman pehmeän ja utuisan, tuomaan tuotteet paremmin esille, mutta myös tarinankerronnallisena elementtinä: alleviivaamaan rauhoittumisen ja hiljentymisen tunnelmaa.

Testailin pienin muutoksin erilaisia perspektiivejä, mutta kuvakulmaksi valikoitui nopeasti kohtisuoraan edestä.

Kuvakulman testaamista.

Sommitelman suunnittelu

Kuvattavat tuotteet olivat kuvauslainassa asiakkaalta. Sommitelman muiksi elementeiksi valitsin pienen kylpyhuonepeilin, jossa mikrosementistä valettu jalka, pienen harmaan pellavapyyhkeen, erilaisia pehmeän höytyväisiä heiniä ja mattapintaisen, huokoisen, soikean maljakon, joka muistuttaa etäisesti sileää kiveä. Testasin sommitelmaan myös tummaa kivialustaa, mutta se näytti liian kovalta ja staattiselta. Kokeilin myös runsaampaa sommitelmaa, jossa mukana oli tiukasti viikattu pyyhepino ja tummasävyinen vartaloharja, mutta ilmavampi ja vaaleasävyisempi sommitelma toimi tavoitellun tunnelman kannalta paremmin.

Kiinnostava yksityiskohta kuvan rakentamisessa oli pieni peili, jonka erilaisia heijastumia lähdin testaamaan. Innostuin kovasti heijastusten mahdollisuuksista kuvassa: jopa vain oviaukon heijastuessa peilistä luo se kuvaan elämää ja tarinallisuutta.

Sommitelman suunnittelua: alkuperäisessä luonnoksessa pyyhepino ja vartaloharja. 

Sommitelma näytti selkeämmältä ilman em. elementtejä

Sommitelman uudelleenjärjestelyä

Valmis sommitelma kivialustalla
Testasin kivialustan tilalle pehmeäksi rypistettyä pellavaliinaa: totesin toimivammaksi halutun tunnelman kannalta.
Pellavaliinaan erilaista liikettä rypytyksin ja peilin peilauksen testausta

Peilauksen testausta pampa-heinän kanssa.

Kuvankäsittely ja optimointi

Kuvat käsiteltiin ja optimoitiin Instagramia varten lopuksi Lightroomilla. Mainitsemisen arvoista muokattavista arvoista:
  • valkotasapainon optimointi
  • Tuotteiden etikettien tekstien selkeytys sivellintyökalulla
  • kirkkaus/valkoiset/mustat
Kuvia viedessäni tallensin niistä myös Instagram-optimoidun 1080x1080px muodon, jossa resoluutiona 72px/inch.

Lightroom-käsittelyn jälkeen

Pohdinnat ja johtopäätökset

  • Sommitelmassa käytettävien yksittäisten materiaalin vaikutus koko kuvan narratiiviin: musta kivialusta teki kuvasta huomattavasti jäykemmän ja staattisemman, kun taas rypistetty ja orgaanisesti laskostuva pellava vapautti kuvaan elämän tuntua.
  • Peili ja heijastuksen mahdollisuudet! Heijastukset tarinankerronnan ja liikkeen luomisen keinona oli suuri oivallus, jota tulee varmasti testailtua ja kehitettyä myös jatkossa.

Lisää valmiita kuvia löydät Mira Ahola DSGN -blogin puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti